Szédítő tavasz
2018. március 18. írta: GasztRózsa

Szédítő tavasz

Kezdetek

Amíg várjuk, hogy kitavaszodjon, úgy igazán, :-) , engedjétek meg, hogy bemutatkozzam!

Kata Réka vagyok, 33 éves NŐ, 2 leányzó édes ANYJA és FELESÉG. Galgahévízen élünk immáron 10 éve, boldogságban, szeretetben…

„GasztRózsa” nevem, takarja a gasztronómia és a természet iránti szeretetemet (ráadásul a Rózsa utcában lakunk)

Környezetmérnökként végeztem Gödöllőn, a SZIE-n. A galgahévízi Ökofaluban és a Gaia Alapítványnál dolgoztam projektmenedzserként, most GYES-en vagyok.

Jelenlegi pozícióm: életmód tanácsadó; egészség-be-fektető :-)

Hobbim az egészséges, tudatos, egyszerű ÉLET. A főzés – sütögetés kikapcsol, feltölt, persze, csak ha valami kulináris élvezettel társíthatom.. Nálunk minden nap van valami, különleges. Például ma Bounty csoki készült, kókusztej szűrleménnyel. . Bizony a „tejet” is magam készítem és a maradékot is felhasználom. 

17621762_122971088240010_1743094167708340411_o.jpg

Rizspelyhes kókusztej

Fontosnak tartom a 3 M-es szabályt. (Ezt lehet én találtam ki?!)

MINŐSÉGI élelmiszereket, és a kevesebb néha több elméletet használom. Inkább megveszem a drágább, jobb minőségű dolgokat, mint hogy a gyógyszertárakban hagyjam ugyan ezt az összeget. Saját malacunk és csirkéink vannak, hús és tojás felhasználására.  Bio magokat rendeltem, melyekből vegyszermentes termékek kerülnek később az asztalra, saját termesztésből! Jobban esik, higgyétek el, ha kimentek a kertbe, begyűjtitek a SZEZONÁLIS zöldségeket, gyümölcsöket és ezeket fogyasztjátok! Akinek nincs kertje, kezdje kicsiben: balkon ládákban, dézsákban stb. Fantasztikus élményben lesz részetek! Most elkezdtük a paprika – paradicsom palántázást, DIY (Do It Yourself – Csináld magad) módon. Férjem készíti elő a magasított ágyásokat, hogy a palánták április végére, helyükre kerüljenek!

Jelenlegi állapot az ágyásról :-)

20180114_100848-effects.jpg

MEGELŐZÉS! Bár nem vagyunk érzékenyek (glutén, laktóz, stb.) mégis fontos számomra családunk egészsége, így a megelőzésre fordítunk többet. Gyógyteákat iszunk, nem dohányzunk, alkoholt is csak ünnepekkor fogyasztunk, masszázsra járok, ha tehetném minél többre :-) és SPORTOLUNK (squash-fallabda, jóga, úszás, tánc…)

MÉRTÉKLETESSÉG! Mértékkel MINDEN ehető! Igen, enni kell zsírt is, fehérjét is, szénhidrátot is és sorolhatnám, persze csak ha nem vagy SEMMIRE allergiás, intoleráns stb, akkor igen is, az emberi szervezetnek szüksége van Rájuk, a szerveink kiválasztják majd, mire van szükségünk!

Jelenleg böjtölök, élvezem, hogy kreatívkodhatok az ételekkel!

Próbáljuk ökológiai lábnyomunkat a lehető legkisebbre szorítani!!! Előnyben részesítem a helyi és bio/öko, organikus  (vegyszermentes) termékeket, viszont néha elcsábulok egy két tengeren túli termékekre is. Ebben nincs semmi rossz, csak ne vigyük túlzásba! Mindenki azt egye, ami a régiójában megterem!

Ja és a CSOKOLÁDÉ, ugyebár az kakaóbabból van, tehát zöldség :-) Együk, ha boldoggá tesz bennünket!

Szeretném a posztokat évszakokhoz, szezonálisan írni, feltölteni, sok recepttel, képpel illusztrálva.

Tartsatok velem!20180313_164226-effects.jpg

Krókusz, még a hó előtt :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrozsakert.blog.hu/api/trackback/id/tr2813743568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása