Égi mosoly
2018. április 06. írta: GasztRózsa

Égi mosoly

Április hava

Megérkezett, végre - végre a várva várt nagybetűs TAVASZ :-)

Kertem is lassan felölti ünnepi ruháját, hisz érzik a napsugár hívogató szavát!

Kinyíltak az ibolyák, az aranyvessző is sárgán pompázik már, csillagvirágok kéken, salátaboglárkáim sárgán virítanak a zöldben!

Miután elfogytak a maradék húsvéti finomságok, jól fog esni egy kis frissítő citrusos, könnyű étel ebédre vagy vacsorára.

Tavaly készítettem el először, ezt a Halmos Mónika által készült finom alapreceptet, némi feltéttel, fogadjátok sok szeretettel.

Citromos csirkecsíkok levendulás almapürével, rizzsel (salátaboglárkával)

facebook_1522921977548.jpg

Hozzávalók: 40 dkg házi csirkemell filé, só, őrölt bors, 2 db kezeletlen (bio) citrom, olíva olaj; az almapüréhez 3 nagyobb alma, só, 1 ek szárított levendulavirág, citromlé, méz

A húst csíkokra vágjuk, fűszerezzük, citromhéjat reszelünk rá, citromlével meglocsoljuk, olajat csorgatunk rá és fél órán át állni hagyjuk. Eközben, megfőzzük a rizst, és elkészítjük az almapürét. Az almákat meghámozzuk, és felszeleteljük, majd lábosba tesszük. Annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi, citrommal ízesítjük, majd belehelyezzük a teatojásba rejtett levendulavirágot. Néhány percig forraljuk, majd az almát pürésítjük, mézzel édesítjük. A kertben leszedett salátaboglárkát (levéllel és virágával együtt) megtisztítjuk, olívaolajjal, citromlével, sóval átforgatjuk! A húst felforrósított serpenyőben, puhára sütjük és melegében tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Az ehető virágokról bővebb információt a www.rozsakunyho.hu oldalon találtok! Halmos Mónika a szakértője ennek a csodának, Ő általa, szakácskönyvei alapján tanulmányozom a virágok felhasználását a konyhában! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki!

Húsvét vasárnapján végre el tudtam jutni az előadására is, amit a Gödöllői Királyi Kastély, Barokk Színház termében tartott!  Fantasztikus élményben volt részem, és mihelyst haza értem, már az ibolyás recepteken járt az eszem :-) Facebook oldalamon, láthatjátok az ibolyás palacsintámat, ide pedig, egy túrókrémes receptet hoztam!

Ezek után jöhet egy kis pikírozás, tavalyi paprika, paradicsom magokból nevelt palántáim szétszedése. Nagyobbik lányom, Dorottya minden nap énekel hozzájuk, hogy szépek és finomak legyenek, :-) de erről majd a következő posztomban olvashattok!

20180406_114213.jpg

Napsütéses szép napokat kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrozsakert.blog.hu/api/trackback/id/tr1813813944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása